Pages

Nuff

Thursday, 6 September 2012

Last Day..

Assalamualaikum...



Berbaur perasaan deknie kala ini..hari ni mungkin hari yang ditunggu-tunggu selama ini.. tapi, bila tibanya hari ni, terasa lain la pulak.. macam-macam dah rasa ni.. sebak... sedih... suka pon ada..ntah la... yang pasti, deknie akan merindui tempat ini.. opis ini.. jabatan ini.. syarikat ini...huhu...

Yer... hari ni deknie last day training kat syarikat ni.. maksudnya lepas ni, deknie dah tak keje kat sini lagi..semuanya akan jadi kenangan.. memang banyak kenangan deknie kat syarikat ni.. dengan pengalaman baru dari segi keje, projek yang deknie jalankan... staff-staff kat opis ni.. suasana nyaman dan sejuk kat IT Department ni.. surau yang sejuk sangat... Exec Dining (kafeteria)..toilet..(toilet pon kenangan gak).. mana taknya.. dah jadi kunjungan tetap deknie setiap hari bekerja.. deknie gelarkan ia MISS TAN..hehehe...

Lepas ni, aktiviti harian deknie akan berubah 180 darjah.. bangun pagi untuk solat subuh je.. tak perlu mandi dan bersiap bagai untuk ke tempat keje..hehhee... best2.. nak rehat kejap sebelum cari keje lain..bulan depan, kami serumah akan berpindah keluar dari rumah sewa kami..dah abis kontrak la katakan..huhu.. kene cari umah lain..mungkin deknie akan cari bilik kosong area kolumpor... nak cari keje pon kat sana gak..mintak-mintak ada la rezeki deknie dan kawan-kawan yang lain nanti..Insya Allah...

Deknie suka dengan satu kata-kata ni daripada seorang sahabat...


" IN THE MIDDLE OF DIFFICULTY, 
LIES OPPORTUNITY " 


Insya Allah.. kita teruskan usaha.. lebihkan berdoa dan berserahlah segala-galanya kepada DIA.. semoga ada yang terbaik untuk kita di kemudian hari.. Insya Allah...



p/s : Sesungguhnya ada hikmah disebalik setiap kejadian...



8 comments:

  1. smg segalanya dipermudahkan olehNYA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..Insya Allah.. thanks kak hajar..

      Delete
  2. salam kenalan maya...

    bila bc entri br terasa kerdilnya akak.. lepas grad ukm.akak trus sambung kpli dan lpas kpli trus posting..maknanya akak x da pengalaman mencari kerja langsung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kak..

      setiap orang ada rezeki masing2 yang Allah tetapkan kak.. bersyukurlah dengan apa yang dikurniakan kepada kita...

      Delete
  3. Assalamualaikum.. is blogwalking... tekan2 iklan jemput ke blog is yerrkk?

    Santai iskandarX

    ReplyDelete
  4. assalammualaikum, is datang singgah sini, kiss2 ads yang ada jemput ke blog is yer?

    Santai iskandarX

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...