Pages

Nuff

Tuesday, 7 August 2012

Malaysia Top 10 World's Laziest Country???

Assalamualaikum..



Pagi-pagi lagi deknie dah dengar berita yang mengejutkan.. betul ke Malaysia menduduki takhta ke 10 negara yang paling MALAS di dunia??? di dunia???? di duniaaaaa???? bukan di Asia ke, di Malaysia ke kan... di dunia tuuuu.... berapa kali nak ulang daaaa....

Malas sangat ke rakyat Malaysiaku tercinta ni ek?? sehingga boleh dapat tenmpat ke 10... huhuhu...tak tau la depa ni describe kemalasan tu dari segi apa kan... mungkin bnayak segi la.. malas keje.. malas bersenam... malas belajar... malas makan.. tido pon malas... huhuhu...padan la dapat no 10 kan..huhu...

OK... takmo cakap banyak... deknie senaraikan top 20 negara yang paling malas di dunia... termasuklah negara tercinta kita ni kan...


20- Bhutan: 52.3% inactive



19 – South Africa: 52.4% inactive
18 – Ireland: 53.2% inactive
17 – Italy: 54.7% inactive
16 – Cyprus: 55.4% inactive
15- Turkey: 56.0% inactive
14 – Iraq: 58.4% inactive
13 – Namibia: 58.5% inactive
12 – Dominican Republic: 60.0% inactive
11 – Japan: 60.2% inactive
10 – Malaysia: 61.4% inactive
9 – United Arab Emirates: 62.5% inactive
8 – Britain: 63.3% inactive
7 – Kuwait: 64.5% inactive
6 – Micronesia: 66.3% inactive
5 – Argentina: 68.3% inactive
4 – Serbia: 68.3% inactive
3 – Saudi Arabia: 68.8% inactive
2 – Swaziland: 69.0% inactive

Dan juara negara paling malas jatuh kepada........


1 – Malta: 71.9% inactive



Amerika Syarikat mendapat tempat ke-46 dengan hanya lebih 40 peratus daripada penduduk dilabel tidak aktif. Greece merupakan yang paling aktif dengan hanya kira-kira 15% daripada penduduk mereka yang tidak memenuhi standard atau tidak aktif....





p/s : Korang hari ni rajin tak??? soo... jgn malas2 dah...tamo tamo Malaysia jadi top 10 negara paling malas dah next year....







18 comments:

  1. Replies
    1. tu la.. ramai sgt kot rakyat Malaysia yang malas gamaknya...huhu

      Delete
  2. pehh. . marilah kite berajin-rajinan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat merajinkan diri..hehehe

      Delete
  3. kajian depa ambil faktor apa eik?.. yang aktif dengan tak aktif berdasarkan purata penduduk eh..

    kita tak aktif ker?.. wakakaka.. aktif berblogging kira tak?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sure plak yg tu aujinz... ramai rakyat kita yg tak aktif kot... bab aktif blogging tu x kira kot... tu yg masuk carta top 10 tu...huhuhuhu...

      Delete
  4. Aik jepun pun tersenarai jugak.. tak mungkin sebab bila mak kesana dua tahun lepas memang susah nak cari walau sorang pun orang jepun yang duduk melepak tanpa buat sebarang kerja.. pepagi lagi beratus2 org jepun kayuh basikal utk ke tempat kerja.. orang2 tua tua jepun pun sangat aktif dengan aktiviti mereka beramai ramai hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la mak dara...kajian ni dibuat tahun ni.. xtau plak diorg kaji kemalasan dari segi apa...

      Delete
  5. yeke??? tp sy tak malas hihihi...rezki kena halal sbb nak bg anak2 makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. btol la tu haryati.,..

      Delete
  6. yang kira atas faktor ape ehh? penggangur ke? atau dalam bidang sukan? or ekonomi?? konpius. haha. sebab rasanya rakyat Malaysia rajin2 belake. haha :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la..hehehe..s emua sekali kot... tu la... ramai rakyat Malaysia tak setuju ni...hehhehe

      Delete
  7. Ramai sangat yang malas ni...
    =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula... cam tak caya pon ada kan...huhu...

      Delete
  8. rajinkan diri anda utk follow blog ini..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. deknie dah merajinkan diri deknie...heheh...
      thanks singgah sini..

      Delete
  9. biar betul..malas sangat ke kita nih??camna depa buat bancian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wallahua'lam... deknie pon tak tau kaji dari segi apa...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...